logo
Grįžti

Mentorystė verslo valdymo ir vystymo klausimais. Greitkelis

Mentorystę dažnai suvokiame kaip neatlygintiną pagalbą, pasidalinimą patirtimi su mažiau patyrusiu. Šiuo atveju mentorystė mokama, nes persipina su mokymu, konsultavimu, reikalingų verslui įgūdžių įtvirtinimu.

Ši programa apima Jūsų esamos verslo situacijos diagnostiką iš kelių perspektyvų. Iš konsultavimo patirties, vadovai (nepriklausomai nuo verslo srities), darnai gyvena savo verslo išsipildžiusioje vizijoje, bet labai retai mato nepagražintą verslo tikrovę. O su tikrove susitikti būtina, kad galėtume tinkamu greičiu ir efektyvumu žygiuoti toliau. Čia kaip navigacijoje „pradinis taškas“. Be jo negalėsite nusistatyti galutinio. Ir tai viena iš rimtų priežasčių, dėl ko verslui nepavyksta pasiekti tinkamų (norimų) rezultatų. 

Du labai svarbūs dalykai verslui: kaip verslas generuos pajamas ir kokią vertę kurs?

Apie pajamas daugiau mažiau būna pagalvota, tačiau kokia iš tiesų Jūsų verslo kuriama vertė, retai susimąstoma. Todėl suteikiame paprastus įrankius verslo vertei grynintis ir padedame išsigryninti. Dėmesys visų pirma turi būti sutelktas į produktą (dažnai susiduriame, kad dėmesys būna nukreiptas į marketingą ir pardavimus, bet jei verslo kuriama vertė neišgryninta, tai Jums kainuoja ir kainuos labai brangiai + neduos tinkamo rezultato). 

Nagrinėjame, kas turi atsitikti, kad iš to ką darote iš tiesų susiformuotų veikianti verslo sistema, kurią, reikalui ar norui esant, galima būtų parduoti. Padedame išsigryninti visas šios veikiančios sistemos dedamąsias – Verslo ciklą ir palydime link jo susiformavimo. 

Dažnai (beveik visada 😊) girdime iš savo klientų: – Pas mus planuoti ir prognozuoti neįmanoma!

Atsakau (beveik visada 😊): –  Pas mane irgi, bet kažkaip pavyksta 😊. 

Iš kur kyla tas „neįmanoma“? Žinių, įgūdžių ir tam tinkamų paprastų suprantamų įrankių stokos. Visa tai suteikiame, sukuriame Jūsų verslui pritaikytus paprastus biudžeto ir grynųjų pinigų srautų valdymo įrankius bei mokome su jais dirbti.

Kas atsitinka po to? Klientai sako, kad neįsivaizduoja, kaip verslą galima valdyti be šių įrankių ir kaip sudėtingai jie gyveno ankščiau (laikydami viską galvoje, kuri, beje, ribotos talpos…)…

Taip pat sprendžiame skausmus ir verslo kasdienybės iššūkius savo kompetencijų ribose. Kai šios ribos peržengiamos, rekomenduojame patikimus partnerius (kas šiandien taip pat didžiulė prabanga…). 

Ženk žingsnį link
tvaraus verslo